www.kamphues.com - Curriculum Vitae van Ton Kamphues in Nederlands: Meer over de stationskiosk

1990-1993

Eigenaar Stationskiosk

Vlaardingen

Volledige baan

 

Na sluiting van de rijwielstalling heeft NS, dankzij de goede resultaten van de kiosk, op een andere plek een nieuwe kiosk gebouwd naar mijn eigen ontwerp.

De werkzaamheden globaal zoals hiervoor, echter zonder de tweewielers.

 

Door mijn technische achtergrond en de ontwikkelingen in deze techniek ben ik op zoek gegaan naar een systeem om deze kiosk te automatiseren. Ik wilde gebruik gaan maken van de op steeds meer artikelen gebruikte barcode en heb dan ook uiteindelijk de geautomatiseerde goederenstroom verwerking ingevoerd. Dit systeem bestaat uit computers in verbinding met een barcode scankassa terminal en de benodigde software.

Het grote voordeel bestaat uit een aantal dingen; vereenvoudigd afrekenen, voorraad administratie, tijdwinst bij het maken van bestellingen, het onder controle houden van de voorraad, signaleren van winkeldochters, gespecificeerde nota’s voor de klant, maken van verkoopstatistieken, enz.

Later ben ik zelfbedachte functies gaan toevoegen aan het systeem. Een voorbeeld is het uitdenken van een manier om binnen een transactie klanten met verschillende valuta door elkaar te laten betalen wat automatisch werd omgerekend met de geldende koersen naar Nederlandse valuta. Een ander voorbeeld is het maken van een infrarood systeem waardoor het onmogelijk werd voor onbevoegden om de kassalade te openen.

 

Omdat ik nu een zeer druk bestaan had, mede door het openen van de winkel in Rotterdam, heb ik de kiosk en know-how van het automatische systeem aan de NS verkocht.

 

 

 

 

 

Klikken op een link in dit document opent een pop-up venster

U sluit dit door op het kruisje in de rechter bovenhoek te klikken

 

 

 

Terug